Справи почали розглядати кожного окремо лише з 14 години, однак в Шевченківський райсуд Києва підозрюваних доставили з самого ранку. П'ятьох - з лікарняного ліжка. У них важкий стан через побиття “беркутівцями”. Підтвердженням цього є відео, на яких видно як хлопців жорстоко б'ють.

Дивіться також: Під час Євромайдану "Беркут" розбивав голови і ламав кістки журналістам

Зараз уже всім дев'ятьом хлопцям дали по два місяці арешту. При цьому судді відхилили усі додаткові відео людей, які мали докази непричетності затриманих або навіть порушень під час затримання та утримування підозрюваних осіб. Повідомляє про це прес-центр київського Євромайдану.

Цікаво, що усім затриманим вручили спочатку ідентичні повідомлення про підозру, а потім - сформульовані слово в слово рішення суду. До одного із затриманих на розгляд справи прийшов Порошенко, а до затриманого журналіста прийшли колеги. Але, як помітно із результату, це нічим не допомогло.

Зараз адвокати арештованих збираються подавати апеляції.

Читайте також: ГПУ цікавиться учасниками Євромайдану з Київського університету

До слова, активісти київського Євромайдану готуються до ще однієї ночі безстрокового протесту. Близько тисячі осіб залишається на Майдані Незалежності в такий пізній час.