«Ці події не змінюють впевненості УЄФА в тому, що заходи безпеки, розроблені владою до Євро-2012, гарантують гладке і успішне проведення турніру», — заява УЄФА.

“Потрібно зробити швидко, якісно роботу і найти тих, хто цей теракт робив. А сьогодні політику потрібно перевести на другий план...”, - каже міністр надзвичайних ситуацій України Віктор Балога.

Експерт Віктор Чумак вважає, що попри заяву УЄФА, враження Європи від таких подій в Україні винятково негативне.

“Будь-які прояви терористичної, екстриміської діяльності в країні, яка буде приймати такі величезні форуми, вона буде відображатися негативно. І без сумніву, це буде завдано великої шкоди іміджу України. Нехай навіть Дніпропетровськ не приймає, і у Дніпропетровськ не приїдуть люди дивитися ЄВРО, але це стосується іміджу країни в цілому”, - каже політолог Віктор Чумак.

Тим часом, Європейський Союз висловив стурбованість вибухами в Дніпропетровську.

«Високий представник була шокована і стурбована у зв'язку з вибухами в Дніпропетровську. Її перші думки були з жертвами цих атак, із членами їхніх родин і друзями. Вона також висловила свою солідарність із народом України», — каже представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон.

Євросоюз також запропонував Україні надати допомогу у зв'язку з терактами, які сталися напередодні.

4 вибухи, нагадаємо, прогриміли у центрі міста. Постраждали 30 людей. СБУ розслідує кримінальну справу за фактом терористичних актів.