Раніше з Узбекистану в Україну постачалися Daewoo Matiz і Nexia, які користувалися великою популярністю на вітчизняному ринку.

За даними AUTO-Consulting, за підсумками 2011 року було продано більше 6,67 тисячі штук. "Daewoo мають досить просту конструкцію, тому їх легко відремонтувати на будь-якому СТО. Це приваблює споживачів, які розраховують на економічність в обслуговуванні при цілком хорошій якості автомобіля", - говорить начальника відділу маркетингу "Хонда Україна" Олександр Подолянко.

З відкриттям українського ринку узбецький виробник збирається почати поставки ще однієї моделі - Lacetti, кажуть в автосалонах, які продають Daewoo.

Однією з компаній, у яких узбецький Daewoo має шанси відібрати частку на вітчизняному ринку, є китайська Chery, вважає старший аналітик ІК Dragon Capital Таїсія Шепетко.

В українських автосалонах ціни на Daewoo Matiz і Nexia стартують від 48,9 тисячі гривень та 67,9 тисячі гривень відповідно, тоді як вартість китайських автомобілів в аналогічному класі вище: наприклад, Chery QQ продається за 50 тисяч гривень, Amulet - 75,1 тисячі гривень.