"Цим ми дамо змогу пасажирам оминати каси, економлячи свій час. У найближчій перспективі, ми сподіваємося, це зменшить черги у каси", – сказав він.

Чекалов нагадав, що з 23 липня електронний квиток, який наразі що діє лише для потягів "Інтерсіті+" та потяга № 38 Київ – Донецьк, став повноцінним електронним квитком, тобто набув фіскальних функцій.

"Від сьогодні, на ці потяги ми запровадили електронний проїзний квиток без потреби виписувати додатково документ на бланку суворої звітності. Від сьогодні цей документ є фіскальним і звітним для тих, хто їде у відрядження і йому потрібно звітувати", – розповів представник "Укрзалізниці".

За його словами, з 3 серпня електронні квитки почнуть продаватися у залізничних касах із зазначенням QR-коду.

З 3 серпня продаж електронних квитків запровадять на електропоїзди виробництва компанії Škoda Vagonka на маршрутах Харків – Сімферополь – Харків, Донецьк – Сімферополь – Донецьк.

В "Укрзалізниці" повідомили, що з середини вересня електронні квитки діятимуть загалом на 6 поїздів внутрішнього сполучення (з Києва до Сімферополя, Львова, Дніпропетровська, Одеси, Харкова та Донецька), а до кінця 2013 року – на всі потяги внутрішнього сполучення.