Про це повідомив заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", повідомляє прес-служба Глави держави.

Цього року, очевидно, увагу буде приділено конфлікту навколо України, шляхам врегулювання і в цілому обговоренню, яким чином долати такі виклики,
— зазначив Чалий.

Крім того, за словами заступника глави АПУ, важливою частиною програми є зустрічі Порошенка під час візиту.

"Розпочнеться робочий день із зустрічі з Генсеком НАТО Столтенбергом, і ми очікуємо анонсованої чіткої позиції НАТО, на яку ми готові відреагувати", — заявив він.

Заступник Голови АПУ також додав, що планується тристороння зустріч з Віце-президентом США Джо Байденом і Канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Також, за словами Чалого, на зустрічі будуть обговорюватися результати візиту Меркель до Москви. Крім того, заплановано низку двосторонніх зустрічей, зокрема з Байденом, Президентом Литви Далею Грібаускайте, Верховним представником ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федерікою Могеріні.

Разом з тим, за його словами, навряд чи в Мюнхені сторони сформулюють рішення щодо мирного врегулювання ситуації на Сході.

Вони можуть обговорюватися, але якщо ми говоримо про "Нормандський формат", то це вимагає участі всіх сторін цього формату на рівні глав держав. Тому навряд чи в Мюнхені будуть рішення щодо реалізації мінських домовленостей,
— підкреслив Чалий.

Нагадаємо, у прес-службі генерального секретаря НАТО повідомили, що Єнс Столтенберг проведе у Мюнхені двосторонні зустрічі з президентом України Петром Порошенком, главою МЗС Росії Сергієм Лавровим та віце-президентом США Джон Байденом щодо врегулювання ситуації в Україні.