"Ми пропонуємо створити якусь громадську раду, яка буде працювати прозоро, у рамках якої будуть обговорюватися будь-які рішення щодо цього проекту. Ми побачили, що є сформована громадянська думка, і сподіваємося, що лідери цієї думки стануть ініціаторами формування громадської ради", - повідомив Нестеренко.

Директор зі зв'язків з громадськістю компанії "СКМ" Наталя Ємченко зазначила, що комітет потрібно створити до середини наступного тижня.

За її словами, на сайті "ЕСТА Холдинг" створять спеціальний розділ, у який громадяни, які хочуть стати членами громадської ради, зможуть вносити свої кандидатури.

Хочу принести свої вибачення і сказати, що ми були не праві. Незважаючи на наявність всіх дозвільних документів, проект, який так не сприймається киянами, не повинен реалізовуватися. Ми двічі неправі в тому, що після того, як прийняли внутрішнє рішення, побачивши реакцію киян, не будувати діловий центр, а реалізувати якийсь проект культурного центру на цьому місці, не обговорили це з киянами. - підсумував генеральний директор компанії.

Він також додав, що на місці зруйнованих будинків відбудують такі, стиль яких перегукуватиметься з рештою фасадів.

Нагадаємо, раніше компанія "ЕСТА Холдинг" заявила, що дозвіл на знесення будинків дала влада Києва.

Натомість у Київській адміністрації в знесенні Андріївського узвозу звинуватили Мінкульт.

Вирішенням проблеми Андріївського узвозу пообіцяв зайнятись Ріант Ахметов.