Як повідомляє прес-служба МНС України, суховантаж, що рухався за маршрутом Керч–Ростов-на-Дону (Російська Федерація), отримав пробоїну. Зв’язок з судном відсутній, екіпаж у складі 12 людей зійшов на лід.

"О 9:45 на місце трагедії прибув гелікоптер і всіх постраждалих забрали на борт. Рятувальна операція ускладнювалася погодними умовами, вітром 17 м/с і температурою -19 градусів", - розповіла помічник начальника ГУ МНС України в Запорізькій області з питань ЗМІ Юлія Баришева.

До проведення рятувальної операції залучено гелікоптер МНС Мі-8, катер на повітряній подушці „Марс-700”, криголам з порту у Маріуполі та криголам „Капітан Демидів” РФ з порту у Тамані.

Ситуація перебуває на контролі Головного територіального управління МНС в Запорізькій області.

Нагадаємо, це вже другий інцидент на морі за останні кілька днів, у неділю за 60 кілометрів від берега Криму горів суховантаж "Іван Вікулов". Тоді евакуювали 14-тьох членів екіпажу. Обгоріле судно й досі стоїть на якорі.

Загалом ситуація на морі зараз важка та неспокійна, через кригу та сильний вітер кораблі не можуть у звичному режимі підходити до берегів. На разі у МНС попереджають лише про погіршення погодних умов на морі.