Мета засідання — визначення етапів реалізації мирного плану, повідомляє прес-служба Президента.

Очікується, що у переговорах у Донецьку візьмуть участь Спеціальний представник Діючого голови ОБСЄ Хайді Тальявіні та Надзвичайний і Повноважний посол Російської Федерації Михайло Зурабов. За дорученням Глави держави, у засіданні братиме участь другий Президент України Леонід Кучма.

Читайте також: "Нафтогаз" розраховує відновити тристоронні переговори по газу за участю ЄС і Росії

Перед від’їздом контактної групи до Донецька Петро Порошенко прийняв її учасників у Києві. "Участь Леоніда Кучми свідчить про високу увагу Президента України до цієї місії", — заявив Глава української держави.

Крім того, у зв’язку із захопленням регіональних відділень Національного банку і Державного казначейства Петро Порошенко віддав доручення забезпечити соціальні виплати через Київ. Президент України також висловив упевненість, що в разі звільнення будівель регіональних представництв НБУ і Держказначейства і припинення захоплення інкасаторських автомобілів соціальні виплати вдасться відновити на місцях.

Додамо, раніше Петро Порошенко заявляв, що Україна, Євросоюз і Росія до 27 червня можуть провести тристоронні консультації на рівні експертів щодо ситуації в східних регіонах.