Представник уряду, у свою чергу, заявив, що такий захід суперечить закону, і прокурори втрутяться, коли "посадять перші насіння". У місті Раскера, розташованому в північно-східному регіоні Каталонії, повідомили, що мерія вже затвердила план боротьби з кризою за допомогою вирощування марихуани.

За даними іспанської газети La Vanguardia, Раскера — фактично вмираюче місто, з якого молодь їде через відсутність роботи. Ідея боротьби з кризою полягає в тому, щоб приватні особи здавали землю в оренду мерії, яка потім створить компанію з управління землею і здасть її в оренду асоціації курців марихуани в Барселоні.

Відповідно з іспанським законодавством, споживання марихуани приватними особами в невеликих кількостях дозволено. Але вирощування наркотику для продажу або його реклама є незаконними, заявив чиновник відділу з боротьби з наркотиками на умовах анонімності.

У свою чергу, в місті впевнені, що вирощування марихуани дозволить Раскері погасити 1,3 мільйона євро боргу за два роки. Місцева влада тримає в таємниці місце під вирощування конопель, щоб уникнути проблем з прокуратурою.

Мер міста Бернат Пелліса сказав, що проект принесе користь не лише місцевим жителям, але, завдяки державному нагляду, допоможе позбавитися від організованої злочинності та ухиленні від сплати податків, пов’язаного з виробництвом наркотиків.

"Ми хочемо покласти край мафії, ми хочемо покінчити з чорним ринком, ми хочемо покласти край тіньовій економіці. Єдине, що цей скромний мер хоче і намагається зробити — приносити користь суспільству", — сказав мер міста.