Про це П'єр Фердінандо Казіні пише в статті для газети ІL Мessaggero.

Політик зазначив, що заплановане на початку літа ЄВРО-2012 може стати слушною нагодою для Євросоюзу, щоб продемонструвати, що європейське співтовариство є не тільки географічним утворенням, яке тримається виключно на економічному співробітництві, а — в першу чергу — піклується про загальні демократичні цінності.

"Через кілька тижнів погляди всього континенту будуть спрямовані на Україну, державу, яка також хоче приєднатися до Євросоюзу. Думаю, що без демагогії, але наполегливо — ЄС може і повинен розглянути можливість певної форми бойкоту", — написав він.

Екс-глава палати депутатів нагадав, що бойкотувати матчі чемпіонату в Україну на початку березня запропонував екс-глава італійського уряду на зборах Європейської народної партії, зазначивши, що, незважаючи на різницю в поглядах - він згоден, що бойкот Євро-2012 в Україну варто організувати.

Як ми повідомляли, Ангела Меркель рекомендує німецьким міністрам утриматись від поїздок до Львова та Харкова, якщо до початку футбольного турніру, а це 8 червня, лідерку української опозиції Юлію Тимошенко не звільнять з колонії.

Натомість
голова делегації Європейського парламенту з питань співпраці з Україною Павел Коваль сказав, що Польща не повинна дозволити бойкотувати ЄВРО-2012 в Україні.