Про це у ефірі Army Radio заявив ізраїльський приватний детектив Ріхард Бен Хаім, повідомляє The Times of Israel.

За словами детектива, Ставицький наразі проживає у багатому передмісті Тель-Авіва Герцлії. Видання додає, що екс-міністр не мав права на отримання місцевого громадянства, оскільки законодавство Ізраїля забороняє надавати його людям, щодо яких ведеться кримінальне переслідування або які розшукуються на батьківщині.

Бен Хаїм також розповів, що Ставицький отримав свого часу піврічну туристичну візу для в'їзду до країни, підкупивши чиновників ізраїльського МВС.

Крім того видання повідомило, що ізраїльська Феміда розпочала розслідування проти ще одного колишнього українського чиновника – Юрія Борисова, наближеного до олігарха Дмитра Фірташа. Борисов раніше був членом правління "Нафтогазу", а також займав керуючі посади у структурах Фірташа.

Наразі за цими двома справами ізраїльська поліція та прикордонна служба проводять розслідування.

Нагдаємо, під час обшуку в помешканнях та офісах екс-міністра палива та енергетики Едуарда Ставицького знайшли 42 кг золота і кілька мільйонів доларів.

У квартирі екс-міністра Ставицького знайшли близько 5 мільйонів доларів. Також знайшли дорогі годинники відомих світових брендів.