Про можливі причини трагедії поки нічого не повідомляється. У Мінтрансі для розслідування надзвичайної події створили спецкомісію, яку очолив заступник голови відомства Валерій Окулов.

Хронологія подій

Двомоторний турбогвинтовий літак ATR 72 авіакомпанії "Ютейр" вилетів з тюменського аеропорту Рощино в Сургут в понеділок вранці. На борту знаходилися 43 людини — 39 пасажирів і четверо членів екіпажу. Пасажирів повинно було бути 40, проте одна людина не з'явилася на посадку, що, можливо, врятувало їй життя.

Як повідомив представник Росавіації РИА "Новости", зв'язок з літаком пропав практично відразу після зльоту. Через кілька хвилин стало відомо, що він розбився.

Авіакатастрофа сталася о 05.50 за московським часом. Літак впав в поле у 45 кілометрах від Тюмені. Після падіння літак розвалився на три частини і загорівся.

Доля людей

До теперішнього часу, ймовірно, відома доля усіх, хто був на борту. За останніми даними МНС, 32 людини загинули, ще 11 вижили. Число жертв трагедії може збільшитися: зараз всі постраждалі перебувають у реанімації. Через дві години після авіакатастрофи повідомлялося, що вижили 17 людей, але шестеро з них згодом померли.

"На роботу викликають всіх співробітників, які можуть приїхати — з відгулів, з відпусток", — сказав співробітник Другої міської лікарні, куди доставили постраждалих.

Компанія "Ютейр" опублікувала список пасажирів літака, що розбився, а на сайті адміністрації Тюменської області оприлюднено список тих, що вижили в авіакатастрофі.

Причини

Можливі причини авіакатастрофи поки не відомі.

Зараз знайшли і вилучили з-під уламків обидва "чорні ящики" літака. У якому стані перебувають мовні самописці і прилад реєстрації параметрів польоту, поки не повідомляється.

Як повідомив офіційний представник Слідчого комітету Російської Федерації Володимир Маркін, порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 263 ККРФ — порушення правил безпеки руху та експлуатації залізничного, повітряного або водного транспорту.