Так, за словами активістів, потрібно скасувати зміни до Податкового кодексу, які значно ускладнюють роботу волонтерів.

В Україні ввели податок на нерухоме та рухоме майно. Дуже багато благодійних організацій мають створювати реабілітаційні центри, хоспіси, центри для дітей з особливими потребами і сьогодні вони вимушені платити податки за те, що вони утримують ці приміщення. Вони займаються цими програмами і тепер ще за це мають сплачувати податки, - розповідає Анна Гулевська-Черниш, директор Українського форуму благодійників.

Окрім цього, волонтери скаржаться, що їм стало важко доправляти гуманітарну допомогу у зону АТО через бюрократичні обмеження.

Зараз, для в'їзду благодійної допомоги на Схід необхідно отримати перепустки на водіїв, на машину, а також спеціальний пропуск на вантаж. Цей пропуск повинен бути не просто документом, який ви отримуєте в податковій. Це має бути документ, в якому благодійна внутрішня українська допомога зареєстрована в Мінсоцполітики, як гуманітарна. Це довга процедура, яка від моменту прийняття рішення до допомоги може займати 30 днів, - розповідає Наталія Ємченко, член наглядової ради Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Під час конференції, представник Державної фіскальної служби України Олександр Домнич запевнив, що установа збільшить кількість пунктів, в яких видаватимуть дозволи на в'їзд у військову зону. За його словами, оформити документи можна буде протягом двох тижнів.