Ольга до окупації була мешканкою Криму, Тетяна народилася в Керчі, і зараз там проживають її батьки. Журналісти часто бувають на окупованому півострові, тому ситуацію знають зсередини.

На початку цього року закінчився так званий перехідний період, який Росія давала, щоб Крим перейшов у її правове поле. Відтепер в Криму діє російське законодавство.

Ольга розповідає, що в Криму зменшились зарплати і планується ще один етап їх зменшення. Крім того, значно зросли ціни на продукти харчування. Але, незважаючи на це, місцеве наслення радіє окупації.

В інформаційному просторі Криму розповідають, що України вже майже не існує, всюди триває війна і для кримчан ставиться вибір: або ви з Україною і у вас війна, або з Росією і у вас мир,
— розповідає Ольга.

Журналістка каже, що в Криму розвивається процес настроювання одних етнічних груп проти інших. Зараз дуже жорстко налаштовують росіян проти кримських татар.

Тетяна Козак вважає одною з причин такого явища створення російською пропагандою певних міфів.

Люди в Криму впевнені, що кримські татари отримали більше переваг і пільг і їм зараз живеться краще, ніж при Україні. Тому вони побоюються татар,
— каже Тетяна.