Площу від Євпаторії до Сак, а це приблизно 500-700 гектарів, планують віддати інвесторам під будівництво готелів, оздоровниць, розважальних центрів.

“Концепція розвитку західного берега Криму - це попередній документ для прийняття програми розвитку західного берега Криму. Це приблизні розрахунки і цифри, необхідні для освоєння територій”, - сказав заступник голови ради міністрів Криму Георгій Псарєв.

До реалізації проекту залучать як державні, так й інвестиційні кошти. Переплануванню підлягають усі комунікації, автомобільні та залізничні шляхи. В Міністерстві курортів та туризму Криму ставку роблять виключно санаторно-курортний профіль.

“Західний берег - це ціле джерело курортологічних можливостей. Будувати там дорогі готелі тільки з метою готелю - сенсу ніякого немає, там буде однозначно профіль медичний, курортний, оздоровчий. Це та головна конкурентна перевага, яка є в західному районі Криму”, - сказав міністр курортів та туризму Криму Олександр Лієв.

Активізувати роботу курортів Євпаторія та Саки планували ще за радянських часів. Після розвалу Радянського Союзу землі зберегли у власності міста.

“Ми, як міська влада, для себе чітко уявляли, що це особливо цінна земля, ця територія між Євпаторією і Саками. Саме тому ми не пішли по шляху її дроблення, і зберегли. На мій погляд, саме це послужило основою того, що сьогодні розглядається концепція забудови західного Криму”, - каже міський голова Євпаторії Андрій Даниленко.

Розвивати західний берег Криму планують за принципом турецького курортного району Анталія. Реалізація проекту розрахована з 2012 року по 2020 рік. Розпочати перебудову планують після проведення в Україні футбольного чемпіонату.