Про це вона заявила під час традиційної наради з керівниками 40 найбільших банків, повідомляє прес-служба фінансового регулятора.

Уже з квітня 2015 року статистичні дані свідчать про невелике, але зростання української економіки. На мій погляд, найнижчу точку падіння ми вже пройшли і тепер є всі підстави говорити про поступове відновлення економічного зростання,
— відзначила Гонтарєва.

За словами голови НБУ, в економіці вже другий місяць поспіль спостерігаються низькі показники інфляції (як споживчої, так і базової), що свідчить про дієвість протиінфляційних заходів.

Вона також звернула увагу банкірів на те, що хоча законопроект 1558-1 про валютні кредити не може бути реалізований, однак питання реструктуризації кредитів потрібно вирішувати шляхом підготовки закону, який задовольнить усі сторони.

"Такий проект закону має бути спільною консолідованою та погодженою позицією усієї банківської спільноти та стосуватися виключно соціально незахищених верств населення та соціального житла", – наголосила Гонтарева.

Нагадаємо, раніше голова Нацбанку Валерія Гонтарева підтвердила отримання Україною чергового траншу від Міжнародного валютного фонду розміром 1,7 мільярда доларів.