Робот-паркувальник

В аеропорту Дюссельдорфа з'явився робот–паркувальник. Основне завдання машини під назвою Ray – швидко знайти місце для автомобіля і самостійно його туди поставити. Водію навіть не потрібно перебувати в салоні – достатньо під'їхати на спеціальний майданчик і викликати робота.

Система аналізує габарити автомобіля і перевозить на відповідне місце без водія. Робот може розмістити на парковці на 60% машин більше, ніж самі водії.

Динамік для романтиків

Італійський винахідник розробив аудіоколонку для романтичних вечорів. Новинку під назвою Pelty можна підключити до будь-якого програвача, смартфону чи планшета через Bluetooth. А енергію динамік отримує від свічки, завдяки так званому ефекту Пельтьє. Тепло, яке виділяється під час горіння, використовується для генерування електричного струму.

У продажу Pelty може з'явитися наступного року, якщо розробник збере необхідну суму на запуск виробництва. Попередня ціна - 360 доларів.

Недорогий Swatch

Справжній швейцарський годинник за ціною кварцового. Компанія Swatch представила механічний хронометр з автоматичним заведенням всього за 150 доларів. Такої ціни вдалось досягти завдяки повній автоматизації збірки, а відтак – серйозному зниженню собівартості.

Недорогий наручний хронометр Swatch спершу буде доступний лише у Швейцарії та США. З часом, можливо, з'явиться і в інших країнах.