У прес-службі облорганізації ВО "Свобода" повідомили, що патріотичну акцію учасники почнуть о 17:00 біля головного корпусу Одеського Національного університету ім. Мечникова.

"Маємо намір провести масову акцію, однак не будемо уточнювати подробиць, оскільки останнім часом у місті посилили активність наші політичні опоненти низка проросійських організацій. Свідками їх марних спроб протидіяти відзначенню представниками української громадськості Дня Соборності стали 22 січня близько півтисячі учасників цього державного свята", - розповів прес-секретар облорганізації ВО "Свобода" Василь Сидорак.

Лідер одеських проросійських організацій "Дзвін" і "Молодіжна єдність" Антон Давідченко поінформував, в свою чергу, що активісти цих організацій планують зірвати акцію свободівців, приурочену пам’яті загиблих студентів у бою під Крутами.

У повідомленні організації "Молодіжна єдність" сказано, що члени організації 29 січня проведуть антифашистську ходу і спалять чорно-червоний прапор ОУН-УПА. Крім того, Давідченко додав, що його організації подали заяви до суду про заборону ходи націоналістів вулицями міста.

Нагадаємо, в Одесі під час урочистостей на День соборності виникла бійка між представниками “Свободи” та антифашистського руху "Єдність".