Про це у Facebook повідомив нардеп, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Ця трійця обґрунтовано підозрюється у скоєнні низки тяжких злочинів на території Придністров'я і Молдови, а саме - замовних вбивств, рекеті, викраденні людей, організації вибухів,
— розповів він.

Наразі перевіряється можлива причетність цієї групи до здійснення терористичних актів на території України і зокрема в Одесі на замовлення російських спецслужб.

У затриманих в автомобілі і на квартирі, яку вони винаймали, було вилучено 2 кілограми вибухівки типу пластид, дві гранати РГД-5, одна - Ф-1, пістолети ТТ і Макарова.

Читайте також: Вбивство у центрі Одеси: чоловік застрелив свого колишнього бізнес-партнера

Всі троє зараз перебувають в СІЗО. За словами Геращенка, слідство і прокуратура вимагає обрати цій трійці запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

“Слідчі дії з виявлення всіх зв'язків, контактів і встановленню всіх обставин неодноразового перебування цієї групи на території України в 2014-2015 роках тривають. Зараз слідство погоджує з прокуратурою дозвіл на публікацію фотографій затриманих для впізнання громадянами на предмет вчинення злочинів на території України”, - повідоми радник міністра.

Нагадаємо, заступник голови СБУ Віктор Ягун розповів про причетність російських спецслужб до пожежі в Будинку профспілок в Одесі 2 травня.