Радник сказав, що скарги військових та їх дружин на неправдиву інформацію про кількість загиблих, та нестачу зброї і обмундирування не відповідають дійсності. Він зазначив, що кожне звернення опрацьовується і знаходиться на особистому контролі міністра оборони України.

Олександр Данилюк розповів, що російська сторона не тільки фінансує терористів і відправляє озброєння і найманців в Україну, але й активно перешкоджає операції на сході України по закриттю кордону.

Зрозуміло, що в умовах повного перекриття, взяття в кільце зони АТО, будь-які варіанти інтервенції під виглядом миротворців зриваються, тому що вступаючи в безпосередній військовий конфлікт, пробиваючи кордони українських військових, зрозуміло, що російське вторгнення буде носити характер винятково військової агресії, ніяких інших варіантів, навіть для внутрішнього споживання подати не вдасться, – впевнений Дпнилюк.

Радник міністра оборони України розповів про те, що зараз відбувається в містах, окупованих терористами.

У нас є досить багато сигналів, що в Донецьку, Луганську та інших містах, які на сьогоднішній день окуповані террористами мирне населення примушують до будування укріпрайонів, вони риють траншеї, будують барикади, з них формують так звані штрафні батальйони, - розповів Данилюк.

Також Олександр Данилюк підкреслив, що з початку активної фази АТО українські військові отримують позитивні результати.