"Ми збільшуємо масштаби нашої діяльності в Україні – в найближчі тижні 190 тисяч людей мають отримати від нас допомогу. Людей, які потребують цієї допомоги стає щоразу більше, адже досі багато хто втікає зі своїх домівок", — каже прес-секретар Всесвітньої продовольчої програми Джейн Говард.

Читайте також: До Дніпропетровська привезли більше сотні поранених бійців

У вагонах живуть біженці з Дебальцевого та Горлівки. Потяг стоїть на станції у Слов'янську. Люди кажуть, що багато їхніх друзів-знайомих лишилися безпритульними у рідних містах і досі ніяк не можуть виїхати. У тому ж таки Слов'янську довжелезна черга стоїть за купонами на їжу. Біда не в тому, що її не можна купити на базарі – насправді на полицях усього вдосталь – але грошей люди не мають взагалі.

Тим більше ціни зросли колосально – так молоко і хліб подорожчали в середньому на 30 %, сир і м'ясо – на 75-80. Завдання Всесвітній продовольчій програмі ускладнюють постійні бої. Попри те, що в Україні мало б діяти перемир'я, на Донбасі і далі атаки терористів. Отож гуманітарна місія просто не може дістатися до тих, кому вона потрібна.