Про це йшлося на зустрічі Клименка з Верховним комісаром ООН з прав людини Наванетем Піллей, повідомляє прес-служба МЗС.

Читайте також: Мін'юст проситиме Раду Європи визнати Савченко заручницею і вимагати її видачі з РФ

“Увагу Верховного комісара було привернуто до ситуації, яка склалася у зв’язку з незаконним вивезенням та взяттям під варту на території РФ військовослужбовця Збройних Сил України Надії Савченко, захопленої у червні представниками терористичних збройних формувань, що діють на сході України. Наголошено на загрозливій тенденції незаконного переміщення на територію РФ та довільного затримання російською стороною українських громадян”, - повідомили в міністерстві.

Читайте також: Порошенко пообіцяв звільнити Надію Савченко і усіх викрадених українців

Піллей висловила занепокоєння у зв’язку зі згаданими кричущими випадками свавілля, які мають місце щодо громадян України, “пообіцяла вивчити надані українською стороною матеріали та належним чином відреагувати на наведені факти порушень прав людини”.

Нагадаємо, український пілот Надія Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами у зоні АТО, перебуває у слідчому ізоляторі в російському Воронежі. За рішенням російського суду, вона має перебувати під вартою як мінімум до кінця серпня.

Слідчий комітет РФ звинуватив громадянку України Надію Савченко у сприянні у вбивстві журналістів ВГТРК і заявив, що вона сама перетнула кордон як біженка.

МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку з незаконним вивезенням на територію Росії військовослужбовця ЗСУ Надії Савченко. Київ закликає РФ звільнити з-під варти українську льотчицю і повернути її на Батьківщину, а міжнародне співтовариство - посилити тиск на російську владу.

Як відомо, у полон до терористів офіцер української армії Надія Савченко потрапила в червні. Тоді в інтернеті з'явилося відео, де терористи допитують її.