Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ, поширеному у вівторок.

Зокрема, у спецмісії зафіксували обстріли зі стрілецької зброї на відстані 750 м на південь від зруйнованого нового терміналу Донецького аеропорту, ще були чутні кілька черг із стрілецької зброї і кулеметів.

У центрі підконтрольного терористам Донецьку спостерігачі побачили два немаркованих танки, що тримають курс на північ.

По дорозі з Дякове до села Червоний Жовтень (яке підконтрольне "ЛНР"), а також в самому селі 8 березня Спецмісія помітила безліч чітких слідів гусеничної техніки.

Читайте також: Місія ОБСЄ на Донбасі отримала 20 броньованих автомобілів від ЄС

Крім того, представників спецмісії зупинили на підконтрольному "ДНР" контрольно-пропускному пункті неподалік від села Комсомольське. Терористи не дозволили спостерігачам відвідати цей район, зазначивши, що необхідно отримати дозвіл так званої "Міноборони ДНР". А на КПП приблизно за 5 км на північ від кордону з Російською Федерацією "прикордонники" "ЛНР" сказали, що СММ не допускається в "прикордонну зону" без спеціального дозволу.

У звіті також зазначено, що 9 березня в Запорізькій області "українські військовослужбовці не дозволили СММ відвідати склад зброї".

Нагадаємо, 7 березня Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі зафіксувала щонайменше 50 вибухів біля нового терміналу донецького аеропорту.