Сьогоднішня ситуація з російською журналістикою – яскравий приклад того, як тоталітарна держава нищить та калічить вільну пресу, використовуючи те, що залишилося, для тотального промивання мозку.

Сучасна російська пропаганда – це модифікована нацистська з сумішшю радянської, сучасні Йозефи Геббельси – це Дмитро Кісільов, Аркадій Мамонтов, Володимир Соловйов, сучасний Адольф Гітлер – Володимир Путін.

Ліквідація незалежних російських ЗМІ та перетворення їх в медіаімперію-маріонетку Кремля почалася саме з приходом до влади скромного полковника КДБ Володимира Путіна. Першим впало НТВ, яке зараз, разом з Першим каналом та іншими є головним рупором кремлівської пропаганди та одурманювання росіян.

Остання атака на форпост незалежних ЗМІ відбулася наприкінці минулого року. Тоді було змінено керівництво на двох найбільших медіа-ресурсах, які давали об'єктивну та неупереджену інформацію – "РИА Новости" та "лєнта.ру".

Зараз в Росії зашилося усього кілька медіа-ресурсів, непідконтрольних Кремлю Проте вони перебувають під постійним тиском влади.