Повний текст рішення Колегії за скаргами на програму "Вести недели" та її ведучого Дмитра Кисельова опубліковано на сайті колегії.

Читайте також: Російські ЗМІ послідовно дезінформують про стан подій на Євромайдані

Скаргу на програму "Вести недели" (телеканал "Росія-1") та її ведучого Дмитра Кисельова направив голова української Комісії журналістської етики Володимир Мостовий. Зокрема, скарга стосується сюжету "Українське віче" (випуск від 08.12.2013).


У рішенні йдеться, що Колегія вважає обґрунтованим звинувачення Кисельова у свідомому порушенні хронологічного порядку подій 30 листопада - 1 грудня 2013 року. Адже у сюжеті йдеться, розгін Майдану (30 листопада) був наслідком дій провокаторів на Банковій (1 грудня). Колегія вирішила, що це було “дезінформацією, адресованою російському телеглядачеві, російській суспільній думці”.

Колегія наголошує, що ні російські, ні українські глядачі не дочекалися від Кисельова вибачень та повідомлення про підміну фактів.

Нагадаємо, Президент Росії Володимир Путін указом від 13 лютого нагородив орденом "За заслуги перед Вітчизною" 4 ступеню ведучого телеканалу "Россия" Дмитра Кисельова, який активно критикував український Євромайдан.