Представник СБУ пояснив, що причиною такого рішення є загроза національній безпеці, яку нібито представляє Барабаш.

Варто зазначити, що виступити на захист Барабаша зібралися прихильники протилежних поглядів.

Читайте також: Друзі російського фотографа Юрія Барабаша пікетували СБУ

Зокрема, на мітингу були члени Комітету визволення політичних в'язнів, більшість з яких є націоналістами, активісти праворадикальної Соціал-національної асамблеї, члени Коаліції учасників помаранчевої революції, Чорного комітету, ліві активісти громадської організації Інститут Республіка і навіть ліберальні правозахисники, які виступали за проведення гей-параду.

"Це дуже небезпечна тенденція. Це безпрецедентна практика, яка є копією Білорусі, де сотні людей з Росії, України та країн Євросоюзу не мають доступу в країну. Те, що відбувається, є елементом авторитаризму", - сказала правозахисниця Ганна Прейс.

До пікетників вийшла прес-секретар СБУ Лада Сафонова, яка повідомила, що Барабаша не пустили в Україну, оскільки він становить загрозу національній безпеці країни. Однак вона відмовилася розповісти подробиці цього рішення.

"У світі взагалі не існує такої практики, щоб спецслужби пояснювали подібні рішення громадськості або іноземцю", - заявила Сафонова.

Сам Барабаш дізнався про акцію з новин і сказав, що дуже вдячний за підтримку.

"Позитивним моментом є те, що проти свавілля СБУ та держави в цілому вийшли не окремі політичні сили, а різні люди", - сказав він.

Нагадаємо, 15-го липня громадянина Росії Юрія Барабаша зняли з потягу до Києва на станції Конотоп і заборонили в'їзд на територію України.