Про це повідомив голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко сьогодні на засіданні РНБО.

У нас є неспростовні докази у вигляді затриманих, знищених терористів, у тому числі й громадян Російської Федерації, які причетні й особисто скоїли, в тому числі, теракт, злочин проти мирних мешканців Маріуполя вчора,
— заявив Наливайченко.

За його словами, коректувальник вогню на прізвисько "Гаішник" керував диверсійною групою терористів.

"Його прізвище Кірсанов, він колишній співробітник одного з правоохоронних органів. Більше того, приховувався до кінця року і паралельно патрулював місто Маріуполь. У нього там живе мама, пане Президенте. І проти власної мами і мешканців Маріуполя, ми сьогодні доповідаємо, проти Вас особисто він планував і був причетний до скоєння цього злочину проти людяності", — проінформував Наливайченко.

Глава спецслужби також повідомив, що Збройні сили України знищили терористичну групу, яка вела вогонь за його коригуванням і під його керівництвом по мирним мешканцям Маріуполя.

"Ми підтверджуємо сьогодні, що ватажок у керівництві "ДНР", біля Захарченка, його прізвище Пономаренко, 1977 року народження, теж мешканець Маріуполя, зараз ховається у Донецьку, це той терорист, який ще не затриманий або не знешкоджений і який разом з тим, якого зараз доставлено у Київ, причетний до організацій та скоєння злочину проти людяності", — додав Валентин Наливайченко.

До слова, покази коригувальника вогню, який працював на бойовиків під час обстрілу жилих районів Маріуполя, будуть оприлюднені завтра. Відповідне доручення дав Президент України Петро Порошенко.