Вибух був настільки потужним, що його почули в усіх районах цього наддніпрянського міста. Вибухова хвиля зруйнувала будинок, де зберігалася піротехніка.

"У цей момент всі працівники були в магазині. Коли це все почалося, я побачив дим з вікна і вхідних дверей. І вони почали вибігати на вулицю. Після цього хвилини через 15 звалилася плита перекриття. І приїхала пожежна машина і почали діяти", - каже продавець магазину Сергій Анатолійович.

З магазину вибігли не всі. Одну жінку придавило руїнами. Перекриття впало їй на ноги та спину. Коли прибули рятувальники, феєрверки ще вибухали. Постраждалу вдалося витягти з-під завалів. З травмами середньої тяжкості 32-річні жінку доправили до лікарні. Рятувальники кажуть, потерпіла народилася у сорочці. Адже після такого вибуху виживають одиниці.

"Інформація відразу надійшла, що в середині залишилася жінка. Близько до будівлі підійти відразу можливості не було. Були введені стовбури. На гасіння. Жінка, видно була без свідомості. Потім, коли потрапила вода туди, в те місце, де вона знаходилася, можливо вона прийшла до тями і почала кричати. Ми почули де вона і під прикриттям стовбурів почали витягувати з-під завалів", - каже рятувальник Максим Маршев.

Розглядають різні причини вибуху. За однією із версій вибухнули заряди. Власник магазину ще вчора запускав феєрверки. Два з них не спрацювали. І він поклав їх до металевої шафи. За словами свідків, саме там і пролунав перший вибух.

"Підозри на те, що це було пов’язано з електроенергією немає. Також були працівники газу. Тобто, більше, це необережне поводження або порушення правил безпеки під час проведення або знешкодження піротехнічних робіт", - каже заступник начальника Кременчуцького міськрайуправління МНС Віталій Навроцький.

Розслідування поки триває. Розбирати завали піротехніки категорично заборонили. Адже у підвалі ще багато феєрверків, які можуть вибухнути будь-якої миті.