У 112-ти фурах 740 тонн вантажу на 10 мільйонів євро. Машини урочисто зустріли, німцям подякували, але що в середині не показали. Розповіли, що привезли, одяг, продукти, ліки та медичне обладнання. Але головними у вантажі є модульні будиночки для переселенців з Донбасу.

Рятувальники, які координують доправлення вантажу і його розподіл, кажуть, що будинки цілком придатні для проживання і будуть обладнані усім необхідним. Усього в них зможуть поселити 4 тисячі мешканців. Стіни будинків на зразок сендвіч-панелей. До холодів їх мають змонтувати і приєднати до газо- і водопостачання. Будиночки залишаться на балансі Держслужби з надзвичайних ситуацій. У подальшому їх ставитимуть у зоні стихійних лих для людей, які тимчасово втратили житло.

Ця колона з вантажем не вся підтримка від Німеччини. Ще 15 мільйонів євро вони нададуть для закупівлі допомоги в Україні. Щоб уникнути порушень, для розподілу залучили представництво Міжнародного Червоного Хреста в Україні.

Митники радіють: настільки швидке оформлення вантажу, яке проходило на польському боці, – безпрецедентний випадок в їхній роботі.

Не обійшлося і без пригод. Щойно колона в'їхала на територію України, один із водіїв не впорався з керуванням. Аварія трапилась за 10 кілометрів від любомильського перехрестя. 5 фур, які замикали колону, вдарились одна в одну, обійшлося без жертв. На місці працюють експерти. Решта фур вирушили в пункти призначення.