"Сьогодні лідери української парламентської опозиції зустрілися з послами ЄС та Північної Америки. Закордонні дипломати стурбовані ситуацією в Україні. Безумовно, що реакція світової спільноти – один із найважливіших елементів, який посилить нашу енергію спротиву цій бандитській владі. Але наша перемога залежить від спільної участи громади і духу народу", - передає слова Олега Тягнибока прес-служба "Свободи".

За словами свободівця, жорстку відповідь Україні готує вже і британський уряд. У ряді європейських країн, крім того, для пояснень викликали послів України. У подіях останньої ночі Тягнибок звинуватив прихвостнів у погонах, які виконували злочинний наказ.

Читайте також: Янукович обурений кривавим розгоном Євромайдану

Наші дії: найближчим часом наш оргкомітет буде формувати відповідні структури та інформуватиме страйковий комітет. Такі ж комітети мають постати в будинках, у вищих навчальних закладах, на підприємствах. Ми маємо готувати ґрунт для загальнонаціонального страйку в Україні. Це буде наш тиск на владу, бо наша головна вимога – ця влада має піти у відставку. Але цілком очевидно, що вона так просто не піде. А раз так – то піде через тиск вулиці!, - наголосив свободівець.

"Маємо бути як один кулак: жодної анархії – передусім чітка дисципліна. Мусимо усвідомлювати, що будь-які кроки вліво-вправо знищать революційний рух. Бо в Україні розпочалася революція!", – підсумував Тягнибок.

Читайте також: Парламент запрацює після відставки уряду Азарова, – Яценюк

Нагадаємо, раніше в Міністерстві внутрішніх справ заявляли - жорстких заходів щодо мітингувальників, не застосовують.

Однак сьогодні вранці "Ягуар" оточив Майдан, "беркутівці" розпочали розгін після 4 ранку, коли тут було кілька сотень людей. "Беркут" бив людей кийками, валив на землю, заламував руки, люди втікали і ховалися у подвір'ях будинків.

Є багато поранених. Деяких активістів повезли до райвідділку.