Станом на 12 січня в країні затверджено 356 місцевих бюджетів, що становить 3% від їхньої загальної кількості. Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів України.

За даними відомства, затверджено 3 обласні бюджети - Закарпатської, Івано-Франківської та Київської областей, 21 бюджет міст обласного значення, 32 районних бюджети, 300 районних бюджетів у містах, містах районного значення, сільських, селищних.

З 669 місцевих бюджетів, які мають право на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом, затверджено 56 місцевих бюджету, що становить 8,4%.

Нагадаємо, наприкінці року Верховна Рада України ухвалила Закон України "Про внесення змін до Бюджетного кодексу", що передбачає бюджетну децентралізацію. Зокрема, уряд передає місцевим бюджетам 10% податку на прибуток підприємств, 100% державного мита, 100% плати за надання адміністративних послуг, 80% екологічного податку, акцизний податок, 25% плати за надра, податок на майно, єдиний податок, податок на прибуток комунальних підприємств, місцеві збори, інші податки.