"Метою подальшого реформування і розвитку збройних сил має стати створення армії нового типу, укомплектованої професійно підготовленим особовим складом, забезпеченою переважно новою або модернізованою збройно-військовою технікою. Сьогодні вже прийнята на засіданні Кабінету міністрів концепція подальшого реформування збройних сил України на період до 2017 року. Наскільки мені відомо, наприкінці березня відбудеться засідання Ради національної безпеки і оборони, який розгляне цілий блок військових питань", — сказав Єжель.

За його словами, планується до кінця 2015 р. збільшити кількість військовослужбовців військової служби за контрактом до 80%.

17 червня цього року начальник Генерального штабу — головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Григорій Педченко також заявив, що комплектування Збройних сил України військовослужбовцями за контрактом до 2015 року має вийти на показники до 90%.

"На сьогодні у ЗСУ 58% контрактників. За цей рік ми поліпшили цей показник на 8 відсотків", — зазначив Педченко. За його словами, якщо не зменшувати цього темпу, до 2015 року ВСУ вийдуть на заплановані показники по кількості військовослужбовців за контрактом — 80-90%.