Про це повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень, координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

За словами військового експерта, наразі мова не йде про масове вторгнення військ РФ, принаймні на сьогоднішній день. Однак він наголошує, що Росія має можливість і далі вводити свою армію, якщо їй не завадити.

На даний момент нами підтверджена присутність на Донбасі 3 БТГ і двох танкових батальйонів росіян (максимальна оцінка при цьому – 5 БТГ і 3 тб). Плюс від 8 до 10 диверсійно-розвідувальних груп російського спецназу,
​— розповів він.

Водночас, за його словами, Росія має повну можливість і далі вводити війська в Україну.

Російські війська в тісній взаємодії з терористами продовжують активні дії за двома основними напрямами – в районі Новоазовська і по лінії Амвросіївка-Іловайськ,
— відзначив Тимчук.

"У цьому контексті вселяє оптимізм той факт, що сили АТО достатньо ефективно завдають артилерійських і авіаційних ударів по скупченнях ворожих військ, знищуючи особовий склад і техніку росіян", — переконаний експерт.

Нагадаємо, за словами місцевих жителів, сьогодні до Луганська зайшли три колони військових з Російської Федерації, загалом близько 300 одиниць техніки.