При чому, першими морозитиме східні та північні регіони.

“Нічні температури складатимуть від 15 до 21 градусів морозу по всій території України вночі, і вдень від 10 до 16 градусів. Найхолодніше все-таки буде на Лівобережжі України, особливо у східних областях, а також на півночі Лівобережжя, де температура може сягати 22-28 градусів”, - сказав начальник Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

У МНС заявляють, сильні морози їм на руку. Аби лишень снігом не мело, як у Києві на вихідні, коли випала місячна норма снігу і прибрати його не могли навіть за три дні.

“Буде вимороження тих опадів, які ми мали на дорогах, і дороги будуть чистішими. Опадів не передбачається. Всі інші організації зараз допомагають комунальникам працювати - вивозити сніг. Я думаю, що кожен із нас присутніх також до цього приєднається і теж допоможе всім чистити сніг”, - сказав директор департаменту цивільного захисту МНС України Василь Кващук.

Втім, вивозити сніг за межі столиці надто дороге задоволення. Тож кучугури снігу, вочевидь, на узбіччі зможе прибрати згодом лише потепління.