Про це сказав міністр палива та енергетики Володимир Демчишин під час години запитань до уряду на засіданні Верховної Ради.

За його словами, "Укрнафта" використовує український газ для власних потреб, а не для на населення.

"Є півтора мільярда кубічних метрів газу, які видобуває "Укрнафта". Це також державна компанія, яка цей газ повинна була би віддавати для населення. Вона цей газ використовує для внутрішнього споживання... Не віддає "Нафтогазу" під соціальні цілі", — заявив Демчишин.

Читайте також: Новий керівник "Укртранснафти" офіційно почав працювати

Про це він розповів, відповідаючи на запитання, чому для потреб населення використовують імпортний газ. Міністр пояснив, що за рік українці споживають близько 14 мільярдів кубічних метрів газу, а разом із опалюванням домівок — майже 21 мільярд. В Україні видобувають 19,5 мільярдів кубометрів газу, та в силу різних обставин для забезпечення українського населення використовують лише 12,8 мільрдів кубометрів газу за пільговою ціною.

Нагадаємо, 19 березня парламент ухвалив за основу і в цілому проект закону "Про акціонерні товариства" (щодо виплати дивідендів акціонерним товариством). Цим документом депутати остаточно позбавили Коломойського контролю над "Укрнафтою". За словами Демчишина, цей законопроект вступить в силу 26 травня.