Про це повідомляє прес-служба Миколи Томенка.

“Спочатку, як мінімум, треба оприлюднити даний документ, тому я звернувся до Президента з вимогою надати текст цього документу, щоб з ним ознайомитися. По-друге, треба розуміти, чи документ підписаний у формі міжнародного договору. І якщо це так, то він повинен бути ратифікований Верховною Радою України”, – зауважив Томенко.

За словами Томенка, якщо даний документ врегульовує надання кредитів та перегляд газової угоди – це одна історія. Якщо ж цей документ передбачає певну форму приєднання до Митного союзу, а отже – передачу певних суверенних повноважень іншому міждержавному утворенню – це вже інша історія.

“У будь-якому випадку, йдеться про порушення Президентом Конституції України, чинного законодавства та можливої державної зради. Тому за будь-яких обставин треба з’ясувати, що насправді підписав Віктор Янукович з Президентом Росії у Москві”, – додав нардеп.

Нагадаємо, вчора у російському Сочі зустрілись президенти України і Росії. Офіційне інтернет-представництво Віктора Януковича дуже стисло повідомило про те, що обговорювали глави держав.

Редактор The Economist Едвард Лукас повідомив, що Президент України Віктор Янукович на цій зустрічі погодився на вступ України до Митного союзу. Журналіст поки не підтвердив інформацію, проте знає це з надійних джерел.