Мова, зокрема, йде про жителів двох населених пунктів в префектурі Міе, яким загрожує затоплення через підвищення рівня води в місцевих річках.

У суботу японське метеорологічне агентство опублікувало попередження про найвищий рівень небезпеки у зв'язку з наближенням на південно-західне узбережжя країни потужного тайфуну "Халон".

"Будьте пильні щодо можливого підвищення рівня води в річках, затоплень, а також зсувів в префектурі Міе", - попереджують метеорологи.

При цьому, введення найвищого рівня небезпеки означає, що насувається шторм,що становить безпосередню загрозу для життя і може привести до значних руйнувань, так як супроводжуватиметься проливними дощами і шквалистим вітром.

За повідомленнями японських ЗМІ, негода вже стала причиною скасування близько 470 авіарейсів на південному заході Японії. Крім того, негода призвела до серйозних перебоїв у залізничному сполученні, а також до часткового відключення електрики на острові Кюсю на півдні країни.

Очікується, що тайфун "Халон" досягне берегів Японії пізніше в суботу або рано вранці в неділю. Швидкість вітру в епіцентрі циклону становить приблизно 40 метрів в секунду, а сила поривів - близько 60 метрів в секунду.