На біржі не згодні з з редакцією закону "Про депозитарну систему України". За призупинення торгів проголосувало 55 із 172 учасників торгів, що забезпечують 98,66% торговельного обороту біржі.

Біржова рада каже, що немає інших можливостей впливати на рішення влади, це єдиний спосіб вплинути на небажання влади йти на діалог.

У біржевій раді сподіваються, що перерва у торгах приверне увагу Президента.

А от національна комісія з цінних паперів та фондового ринку погрожує застосувати санкції щодо біржі, якщо вона призупинить торги.

Закон "Про депозитарну систему України", прийнятий Верховною Радою 6 липня 2012 року. Згідно з ним у країні створюється єдиний центральний депозитарій і єдиний розрахунковий центр, які будуть підконтрольні державі і НБУ.

Вчора у Верховній Раді намагалися проголосувати за усунення неузгодженості в тексті закону, але не вистачило двох голосів.

До слова, біржова рада "Української біржі" вирішила опитати учасників ринку щодо призупинення торгів на 2:00 на всіх сегментах біржі на знак незгоди з редакцією закону "Про депозитарну систему України", ухваленого 6 липня.