Мовлення в зоні АТО

– Ситуація із телемовленням на окупованих територіях непроста. Українські канали можуть потрапляти на цю територію через кабельних операторів, аналогове та супутникове телебачення. Кабельні оператори, які знаходять на окупованих територіях з різних причин, в тому числі і під тиском, транслюють російські канали. Але ті, хто мають супутникові антени можуть дивитись українські канали. Через аналогове телебачення можна передавати сигнал, використовуючи вишки, які знаходяться максимально близько до лінії розмежування. Вишка, яка знаходиться в Донецьку захоплена. Саме через неї транслюються російські канали, такі як "Оплот ТВ", "Новороссия ТВ".

Мовлення в Криму

В окупованому Криму діюча влада відслідковує кабельних операторів та забороняє транслювати українські канали. Таким чином відбувається "очищення" інформаційного простору від українського контенту. Канал "Черноморка" переїхав до Києва. Зараз вони здійснюють трансляцію через супутникове телебачення і доступні для кримського слухача. Ситуація із ще одним кримськотатарським каналом ATR неоднозначна. Вони ще не вирішили чи будуть здійснювати трансляцію на материковій Україні, адже таким чином вони ніби визнають анексію Криму. Команда ATR хоче достукатись до свого слухача на території півострова. Мовити в Криму можна не лише через супутникове телебачення, а ще і через радіомовлення. FM-мовлення не досягає Криму, на відміну від мовлення на середніх хвилях.

Заборона російських каналів

– Ми заборонили російські канали, які транслюють кабельні оператори. Ті, хто мають супутникове телебачення, вибирають самі дивитись чи ні російські канали. Є люди, які хочуть слухати українські новини. Нам части проходять е-листи від користувачів, які вдячні за те, що ми відновлюємо трансляцію українських каналів на окупованих територіях. Але є люди настільки "зомбовані" російською пропагандою, що самостійно відмовляються від українського контенту. Є ще і третя частина населення, яка поки що сумнівається. Саме на цей сегмент населення ми і хочемо вплинути.