Боцюрків повідомив, що, за словами бандитів, в рефрижераторах зберігається 167 тіл, проте у нього не було можливості перевірити цю цифру або переконатися, що ці тіла були переміщені безпосередньо з місця трагедії. Тіла зберігаються в маркованих мішках.

Також Боцюрків розповів, що, за отриманою від терористів інформацією, вагони залишаться на станції до прибуття міжнародних експертів. Після цього буде прийнято рішення про те, куди відправлять вагони з тілами. За його словами, серед терористів панує думка, що вагони, ймовірно, відправлять на територію, контрольовану Україною.

Ніхто не міг би просто так підійти і відкрити двері,
— сказав Боцюрків.

Члени моніторингової місії ОБСЄ приїхали на залізничну станцію під збройним конвоєм донецьких терористів. Рефрижератори були міцно замкнені. Він сказав, що вагони прибули у Торез минулої ночі або рано вранці. Струм для рефрижераторів надходить з причепленого до вагонів локомотива. За словами Боцюрківа, судячи з усього, терористи охороняють вагони цілодобово.

Місія ОБСЄ повернулася на місце трагедії. Боцюрків сказав, що в момент дзвінка він спостерігав, як співробітники українських підрозділів ГосЧС почали розбирати уламки і рештки тіл. За його словами, останнім часом погода в районі була дуже спекотною.

Дуже важко дивитися на цю жахливу картину,
— сказав представник місії.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ прибула на місце аварії Boeing-777 "Малайзійських Авіаліній" 17 липня для спостереження за розвитком подій. 24 працівника місії працюють під наглядом озброєних "до зубів" терористів.

Віце-прем’єр Володимир Гройсман заявив, що терористи штучно затягують вивезення тіл загиблих з малайзійського літака.