Для ВАСУ Роман Шухевич та Степан Бандера - не герої України.

“Касаційні скарги Ющенка В.А., Шеліженка Ю.В., Макара І.І., а також касаційну скаргу Шухевича Юрія-Богдана Романовича, до якої приєднався Бандера С.А. та Всеукраїнска об’єданння Свобода – залишити без задоволення”, - каже суддя ВАСУ у справі Шухевича Ігор Штульман.

“Постанову Донецького адмінсуду від 04.2010 та 23.06.2010 року залишити без змін”, - каже суддя ВАСУ у справі Бандери Катерина Леонтович.

Позивач - Володимир Оленцевич свого задоволення рішенням ВАСУ не приховує - каже - керується особистою неприязнь до діяльності екс-Президента Ющенка.

“Певна нелюбов до президента Ющенка, який наробив багато поганого, саме ці укази недолугі, без мозку. Так не можна робити треба порадитися. Я за очищення Пантеону українських героїв - кожен указ має бути законним він незаконний!!!”, - каже позивач Володимир Оленцевич.

Захисники звання героїв для Бандери та Шухевича опускати рук не збираються. Кажуть далі підуть судами, і переконують провідник ОУН та Головнокомандувач УПА такі, якими їх зробив Ющенко.

“Поки не скасований указ президента України іншим указом - він вважається діючим. Ми вважаємо, що це рішення є абсолютно незаконним, і ми будемо звертатися до Верховного суду щодо неоднозначного застосування законодавства оскільки є і інші подібні справи, але саме в даній ситуації суд прийняв саме таке рішення”, - каже представник В. Ющенка в суді В'ячеслав Мартинюк.

“Можливість звернення залишилася, але тепер кожен Вищий суд залишає за собою право відправити звернення до Верховного суду чи ні, тому ми звертаємося в ВАСУ з проханням передайте будь-ласка, а якщо не передадуть - то українське судочинство вважається вичерпаним”, - каже адвокат С.Бандери (молодшого) Роман Орєхов.

Тепер дорога - у європейський суд, кажуть родичі героїв. Адже українська Феміда, переконаний син командувача УПА Юрій-Богдан Шухевич, заангажовано.

“Я вважаю що це ганебне таке рішення, це рішення антиукраїнське, це рішення таке, яке буде мати свої наслідки. І не негативні для тих хто приймав це рішення - бо це далеко не тут приймалося це рішення”, - каже син Романа Шухевича Юрій-Богдан Шухевич.

Нагадаємо, Роману Шухевичу Президент Ющенко звання героя присвоїв у 2007-му, Степану Бандері у січні 2010-го. Вже за кілька місяців укази гаранта Донецький окружний адмінсуд визнав незаконними.