Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Порошенко повідомив, що під час двосторонньої зустрічі обговорив з Президентом США широкий спектр питань щодо співробітництва у різних сферах.

Зокрема, питання забезпечення безпеки, економіки, фінансового співробітництва тощо. Окрему увагу сторони приділили співпраці у сфері енергетики.

Український Президент також повідомив, що наступного тижня до Києва прибуде потужна команда американських експертів для продовження переговорів щодо роботи в цій галузі.

Разом з тим, за словами Порошенка, Обама добре знайомий з ситуацією в Україні.

У цьому контексті він відзначив важливість підтримки США у реалізації міжнародної координації, повідомивши, що сьогодні відбувається важливе засідання Ради безпеки ООН.

"Для мене найвищий пріоритет, як для Президента, як для усіх українців та американців - це мир", - сказав Порошенко.

"Ми очікуємо продовження Мінського діалогу найближчим часом. Дванадцять днів режиму припинення вогню мають бути трансформовані у сталий мир", - додав він.

Президент України після зустрічі зі своїм американських колегою повідомив про те, що Україна отримає чітку практичну допомогу в доповнення до тієї, яка вже надійшла до нашої держави, а "це 240 млн доларів, які вже надішли і 1 млрд доларів фінансових гарантій".

Барак Обама у свою чергу повідомив, що США розширять допомогу Україні в економічній сфері та у вирішенні питань безпеки.

"Ми продовжимо мобілізувати зусилля міжнародного співтовариства на підтримку України", - сказав американський Президент.

Обама зазначив, що США очолять міжнародне співтовариство і долучаться до Європейського Союзу у протидії агресії.

Звертаючись до Петра Порошенка, Барак Обама заявив: "Ви маєте вірного друга не лише в моїй особі, але й друга в особі американського народу. Америка зараз разом із народом України