Тисячі шанувальників стрічки вітали на Трафальгарській площі улюблених акторів, які буквально зі слізьми на очах пройшлися червоною доріжкою.

“Мені дуже важко охарактеризувати свої відчуття. Я дуже вдячна нашим шанувальникам за те, що вони так тепло сприймають нашу роботу. Так багато любові навколо нас…Я розумію, що, мабуть, більше ніколи не буду частиною такої історії, і мені стає від цього дуже сумно”, - зізналася акторка Емма Уотсон.

“10 років тому я б і повірити не зміг, що це все коли-небудь закінчиться. Але зараз ми всі тут. Це дуже вражає. Мені знадобиться справді багато часу, щоб усвідомити, що все закінчилось”, - сказав актор Руперт Ґрінт.

“Це гідне закінчення. Знаєте, все так, як воно має бути. Наш фільм просто фантастичний”, - додав актор Деніел Редкліф.

Сама ж авторка романів про Гаррі Поттера - Джоан Роулінг - зізнається - пишається книгою.

“Я почала писати, бо мала ідею для чудової історії, яку мені було приємно творити. А це, погодьтеся, мабуть, найкращий початок для будь-якої книги. І знаєте, коли до мене підходить дитина, і каже, що Гаррі Поттер - перша книга, яку вона прочитала, я пишаюсь своєю роботою”, - сказала письменниця Джоан Роулінг.

Актори зізнаються - сумуватимуть за “Гаррі Поттером”, адже епопея, серії якої знімалися понад 10 років, залишила великий відбиток на усіх.

“Це кінець ери, безумовно. Особливо для дітей. Сьогодні Емма сказала, що знімалася у “Гаррі Поттері” половину свого життя… Для мене участь у стрічці принесла величезний досвід. Це справді дуже, дуже велика справа”, - сказав актор Роббі Колтрейн.

“Я сумуватиму за всім цим - за нашими хлопцями і дівчатами, за сміхом і веселощами, що нас супроводжували. Я спостерігав як вони зростали. От Деніел Редкліф - був малим хлопчаком, а зараз став знаменитим актором, у нього тепер багато обов’язків. Зараз він справжня зірка кіно”, - каже актор Майкл Гембон.

У заключній частині стрічки "Гаррі Поттер і смертельні реліквії: Частина 2" Гаррі, Рон та Герміона повернуться в Гоґвортс, щоб знайти і знищити останній крестраж - предмет, в якому зберігається частина душі Темного Лорда Волдеморта. В українських кінотеатрах стрічка з'явиться з 14 липня.