Сьогодні спливає термін, відведений добровольцям на те, аби покинути зону АТО. Та чи збираються правосекторівці полишати Донбас?

До 27 березня покинути Широкино, а до першого квітня добровольчі батальйони мають вийти із зони бойових дій повністю. Такий наказ отримали від керівництва сектору "М" представники "Правого сектору". Мовляв, лишитись в зоні АТО повинні лише ті підрозділи, які входять до Збройних сил України, Нацгвардії чи СБУ. А Добровольчий український корпус "Правий сектор" не легалізований.

Якщо людина не хоче вступати ні в одне з державних об'єднань і бігає по зоні АТО зі зброєю в руках, а потім це все перетворюється у вбивство співробітників внутрішніх органів, як це було тиждень тому, то я не підтримую такі речі. У мене була розмова з Дмитром Ярошем, з депутатом Денисенком і Стемпицьким, про те, щоб увійти в структуру держави,
— аргументував Антон Геращенко.

Вступати в армію і підпорядкуватись Президенту "Правий сектор" готовий. Утім, лише на своїх умовах, виключно у вигляді окремого підрозділу та під керівництвом Дмитра Яроша.

"Правому сектору" ніхто ультиматумів не ставив, одразу ж запевнили в Генштабі. Мовляв це була лише пропозиція вступити до лав армії та легалізуватись. Оскільки у випадку травмування чи смерті, отримати пільги буде набагато легше.

Також важливим моментом є єдина структура, єдине підпорядкування і командування. Коли йдуть військові дії, від злагодженості діяльності підрозділів залежить дуже багато. А коли одні кажуть – ми туди хочемо, а туди ні, це підіграє на руку супротивнику,
— пояснює член Комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони Артур Герасимов.

Тим часом розділятись чи покидати зону воєнних дій "Правий сектор" не планує. Наразі між ДУК "Правий сектор" та керівництвом держави йдуть перемовини щодо легалізації добровольчого батальйону.

Нагадаємо, Дмитру Ярошу навіть запропонували посаду радника міністра оборони.