За словами журналіста, останні заяви Міноборони про те, що працівники ЗМІ відтепер їздитимуть в зону АТО лише в супроводі військових – тривожний знак.

Скидається на те, що журналістам хочуть обмежити доступ до інформації. Всі розуміють, що в супроводі військового багато з того, що ми чуємо і бачимо ми не зможемо озвучити і зняти, - переконаний Стек.

При цьому він додав, що спілкувався з прес-секретарем АТО Дмитрашківським – він поки не знає як цей механізм працюватиме на практиці.

Якщо це не буде примусово і не буде ніяких обмежень – ми можемо з цим миритись, якщо ж все буде виключно у супроводі військових, то це буде серйозний удар по роботі журналістів, оскільки об’єктивно показувати картинку ми не зможемо, - наголосив журналіст.

Стек розповів, що в зоні АТО намагаються знімати не лише військових, а й простих людей, трагедію мирних жителів, що залишились в зоні бойових дій.

Зараз багато хто цих людей називають “ватниками” і звинувачують їх в тому, що вони самі привели війну у свій дім. Але я з цим не погоджуюсь. Ми не повинні про них забувати, - переконай журналіст.

Він додав, що в українській армії сьогодні величезні проблеми з алкоголем, він сам був свідком того, що не тверезі українські солдати розмахуючи зброєю лякають мирне населення. Тому той факт, що в деяких населених пунктах українській армії не раді має об’єктивні причини.

Стек, опираючись на свій вже набутий досвід війни, сказав, що до весни активних бойових дій в зоні АТО не буде.

Судячи з того, що відбувається на фронті, які ми відомості отримуємо від тих, хто перебуває і по той бік... З нами діляться військові розвідувальними, волонтери. Судячи з усього цього – попереду 3 місяці артилерійського вогню. Поки що говорити про якісь прориви і насттупи не варто, - розповів журналіст.

Він також запевнив, що українська армія зможе успішно перезимувати, але це виключно заслуга злагодженої роботи волонтерів.