Таку думку в коментарі сайту "24" повідомив колишній міністр економіки України Володимир Лановий.

Особливо виглядає нереальною умова позики з підвищенням тарифів. Підвищення тарифів виглядає, як білка, яка хоче наздогнати свій хвіст. Вони кажуть: "Підвищіть тарифи, тоді ми дамо гроші". Але без цих грошей провалюється курс гривні і весь час зростає потреба у підвищенні ціни в гривнях. Якби вони спочатку дали гроші та стабілізували, тоді б можна було говорити про поступове підвищення тарифів,
вважає екс-міністр.

Крім того, на думку економіста, повернути інфляцію в 2016 році на рівень менше 10% також неможливо. Оскільки вже за перші півтора місяця цього року інфляція склала 5%. Крім того, Держбюджет передбачає "стрімке друкування грошей силами Нацбанку", щоб оплатити облігації різного типу.

На думку Ланового, теперішній владі за допомогою кредиту МВФ вдасться покращити економічну ситуацію в країні. Однак її не хвилює, коли і за які кошти будуть віддавати ці кошти через 4 роки.

Вони вважають досягненням отримання кредитів, а не погашення кредитів, ті що погашають кредити ті лохи,
— вважає Лановий.

"Немає ніяких успіхів, тому що немає нових та додаткових грошей, є нові витрати направо-наліво, в тому числі на загравання з електоратом. Цей уряд не турбує, коли будуть віддавати та хто буде віддавати. Чим більше (отриманих коштів – "24"), тим краще", сказав Лановий.

Читайте також: МВФ і G7 можуть збільшити допомогу Україні до 40 млрд доларів, — Reuters

Крім того, урядовці забувають, що відсоткові ставки за облігаціями та євробондами складають наразі 2030%. До того ж українські очільники планують реструктуризувати суму зовнішнього боргу, щоб не трапився дефолт, і це приведе до додаткового підвищення відсоткових ставок.

Нагадаємо, сьогодні уряд схвалив проект меморандуму між Україною та МВФ. За словами Яценюка, 17,5 мільярдів доларів виділять на фінансову стабілізацію України. Загалом угода передбачає виділення близько 25 мільярдів доларів впродовж 4 років.