Про це йдеться у заяві МЗС Литви з приводу виборів в Україні, опублікованому на сайті литовського зовнішньополітичного відомства в понеділок.

Ми вітаємо народ України, який вільно і демократично висловив свою волю на дострокових виборах до Верховної Ради та вибрав європейське майбутнє. Ми поважаємо цей вибір українського народу і віримо, що Україна впевнено піде шляхом європейського оновлення, створюючи сильну, єдину державу ,
—йдеться в заяві.

В МЗС Литви відзначили, що новообраний склад Верховної Ради "чекає нелегке завдання — негайно зайнятися перебудовою основних секторів країни".

Ми віримо, що обрані демократичним шляхом представники України рішуче здійснять відповідні реформи, необхідні для створення сильної, незалежної європейської держави,
— йдеться в заяві.

В заяві також зазначається, що за минулим волевиявленням в неділю стежила велика кількість спостерігачів, у тому числі багато представників Литви — 14 членів Сейму, 2 європарламентаріїв, 8 представників місії ОБСЄ, а також представники неурядових організацій.

В МЗС Литви також висловили жаль, що в результаті російської агресії на українських кордонах вибори не могли пройти в Криму та в частині Донецької та Луганської областей.

До слова, Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу привітав парламентські вибори в Україні та назвав їх перемогою демократії та європейських цінностей.