Як повідомляє УНН, скаути передадуть вогонь київському духовенству, іноземним послам та делегаціям пластунів і скаутів з інших міст у соборі Святої Софії о 18:00.

18 грудня відбудеться урочиста передача Вогню міському голові Києва Віталію Кличку та громаді міста Києва у колонній залі Київської міської державної адміністрації о 14:00. Вогонь залишиться в приміщенні Київради, аби усі охочі мали змогу взяти вогонь додому.

Під час передачі Вифлеємського вогню громаді міста буде відбуватись збір коштів для допомоги українським військовим, що перебувають в зоні проведення АТО на сході України.

Потім Вифлеємський вогонь помандрує у Краматорьк.

“27-го грудня відбудеться передача вогню громаді міста за участю військових, духовенства та громадських організацій. 28-30-го грудня вогонь домандрує і до військових частин та установ”, - повідомляє сайт українських пластунів.

Як відомо, щороку традиційно польські скаути та українські пластуни зустрічаються на кордоні, щоб принести вогонь - символ любові, спокою і надії в Україну.

Таку традицію започаткували ще наприкінці 80-х минулого століття австрійські скаути, які привозять вогонь з місця народження Ісуса Христа, з Вифлеєма.