У своєму виступі, відповідаючи на питання журналістів, Кожара спростував твердження, що Булатова катували, повідомляє "Al Jazeera".

"Фізично він перебуває у хорошому стані, єдине, що у нього є — подряпина на одній з щік", — сказав в.о. голови МЗС.

Кожари розповів, що бачив фотографії, розміщені в інтернеті і "передзвонив до Києва, щоб прояснити ситуацію".

"Схоже, що історія про те, що Булатов був викрадений і був підданий тортурам - це абсолютна неправда", — заявив дипломат.

Натомість телеканал наводить слова і адвоката Булатова — Руслана Радецького, який заявив, що активіст в Києві перебував у відділенні інтенсивної терапії після операції.

"Він перебуває в поганому стані в реанімації після операції. Його викрали, побили і катували. Лікарі досі не сказали, коли він зможе залишити лікарню, лікування йде повним ходом", — сказав Радецький.

Разом з тим посол США в Україні Джеффрі Пайєтт написав у своєму блозі у Twitter'і: "Кожара запевнив голову Держдепа США Джона Керрі, що Булатов і його сім'я зможуть вільно виїхати у будь-яке місце хоч завтра".

Як відомо, 1 лютого посол США в Україні Джеффрі Пайєтт відвідав в лікарні лідера Автомайдану Дмитра Булатова.

Нагадаємо, зниклого активіста Автомайдану Дмитра Булатова знайшли в селі Вишеньки під Києвом. З численними травмами його доставили у клініку "Борис".

Наступного дня міліція оголосила Булатова й ще кількох автомайданівців у розшук.

У міліції повідомили, що Булатов фігурує у двох кримінальних провадженнях: як потерпілий – за фактом його викрадення (ст. 146 Кримінального кодексу України), і як підозрюваний – у кримінальному провадженні за фактом масових заворушень (ст. 294 Кримінального кодексу України).