"Олександр Попов був обурений зухвалою спробою незаконного захоплення осередків української культури. Він пообіцяв, що найближчим часом з’ясує усі подробиці інциденту і покарає винних у руйнації пам’ятки історії й архітектури", — йдеться у повідомленні прес-служби ВГО ”Коаліція учасників Помаранчевої революції".

Нагадаємо, вчора, 8 листопада власник і директор видавництва ”А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА” Іван Малкович заявив, що приміщення видавництва і хорової капели імені Ревуцького за адресою вулиця Басейна, 1/2 намагається захопити приватна фірма.

За його словами, хорова капела, приміщення якої знаходиться поруч з приміщенням видавництва, ще 20 серпня цього року зазнала "кримінального проникнення від сусідів знизу". Тоді представники приватної фірми знизу прорізали отвір площею 3 метри на 1 метр у зал хорової капели. Він зазначив, що того ж дня до приміщення викликали міліцію, роботи припинили, й фірмі винесли припис залатати отвір.

Однак вчора невідомі люди з приміщення цієї ж приватної фірми через той самий отвір потрапили до приміщення хорової капели, забарикадувались там з середини, і почали все руйнувати. За словами Івана Малковича, невідомі винесли з кімнати всі речі, зокрема й рояль. Він пояснив, що приміщення видавництва знаходиться на відстані трьох метрів через стіну від кімнати капели.